BiH

Savčić: Potrebna "mobilizacija" s ciljem odbrane istine o ratu

Savčić: Potrebna "mobilizacija" s ciljem odbrane istine o ratu
Foto: Arhiva | Savčić: Potrebna "mobilizacija" s ciljem odbrane istine o ratu
Srna

BANJALUKA - Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Milomir Savčić u čestitki saborcima povodom Dana boraca naglasio je da se ovaj dan obilježava u uslovima mnogih napada na Republiku Srpsku i dodao da je pred Boračkom organizacijom nastavak borbe za poboljšanje prava svih boračkih kategorija.

"Dan Boračke organizacije obilježavamo u uslovima mnogih napada na Republiku Srpsku, istorijsko djelo naše borbe. Od završetka rata do danas ovo vrijeme se karakteriše udruženim napadima dijela međunarodne zajednice sa dijelom snaga iz FBiH koji za krajnji cilj imaju ukidanje Republike Srpske. Optužuju nas za agresiju, etničko čišćenje, ratne zločine i pokušavaju nametnuti kolektivnu krivicu i odgovornost naroda", ukazao je Savčić.

On je u čestitki upućenoj svim opštinskim i gradskim organizacijama naveo da ovakvo stanje "zahtijeva ponovnu `mobilizaciju`, ovaj put u odbrani istine o našem odbrambeno-otadžbinskom ratu".

Prema njegovim riječima, u prošlom sistemu Srbima je bilo zabranjeno da za račun "viših" interesa govore o svojim žrtvama zbog lažnog bratsva i jedinstva.

"Danas bi htjeli da prihvatimo svaku laž koja je izgovorena od bilo koje strane čiji je cilj unitarna BiH i lažna građanska država", dodao je Savčić.

On je u obraćanju saborcima naveo da je pred Boračkom organizacijom nastavak borbe za poboljšanje prava svih boračkih kategorija, kako bi borci i njihove porodice dobile društveni status koji zaslužuju i kako bi njihov doprinos dat za stvaranje Republike Srpske bio adekvatno vrednovan.

"Uvjeren sam da ćemo i u toj borbi pokazati jedinstvo i snagu koje smo pokazivali od nastanka Boračke organizacije do danas. Poštovani saborci, čestitam Vam 14. februar, Dan Boračke organizacije – Dan boraca, Vama i Vašim porodicama želim dobro zdravlje, a svim opštinskim i gradskim boračkim organizacijama želim uspjeh u predstojećem radu", naglasio je Savčić.

On je zahvalio svima koji su Boračkoj organizaciji uputili čestitke povodom Dana Boračke organizacije Republike Srpske – Dan boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, završavajući čestitku pozdravom "Za krst časni i slobodu zlatnu!".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Još jedna velika investicija Central osiguranja

Marketing tim / 26.07.2021 10:46

U proteklom periodu Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. su svojoj poslovnoj mreži dodali još jednu stanicu tehničkog pregleda. Radi se o kupovini suvremenog tehničkog pregleda u Kreševu.

Central osiguranja d.d. | Još jedna velika investicija Central osiguranja

Ovom akvizicijom, Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. potvrđuju poslovnu politiku stalnog rasta i razvoja. Kako Central osiguranje d.d., uspijeva održavati stalni rast i rekordnu premiju objasnio je Predsjednik Uprave i direktor Central osiguranja Feđa Morankić.

„Nakon prvih šest mjeseci ove godine, možemo reći da je solventnost Društva izuzetno dobra, a efikasnost i efektivnost pridonose tomu da je društvo finansijski i operativno stabilno. Pandemija, promjene na tržištu osiguranja, promjene u očekivanjima i ponašanjima kupaca su izazovi s kojima se kompanije susreću u svakodnevnom poslovanju. Mi u Centralu smo izazove prepoznali na vrijeme, a o čemu najbolje svjedoče rezultati poslovanja za prvih šest mjeseci 2021. godine,“ objašnjava Morankić.

Prema službenim podacima, Central osiguranje je u periodu od prvog do šestog mjeseca 2021. godine, s premijom od 22.523.285,00 KM, a u odnosu na isti period prethodne godine, ostvarilo rast od 11,02%.

Rast je zabilježen u svim vidovima osiguranja, kao što su osiguranje od auto odgovornosti, kasko, zaštita bonusa, pomoć na cesti, odgovornost vozara i drugo.

 „U prvih pola godine, na više od 40 stanica, u Testing centru je završeno 65 000 tehničkih pregleda. Nastavno dosadašnjem pozitivnom poslovnom širenju, Testing centar i dalje ide u pozitivnom pravcu, čemu u prilog ide i posljednja velika investicija, kupnja stanice tehničkog pregleda u Kreševu“, kaže Ivan Kožul, direktor Testing centra d.o.o.

Pred društvima predstoje dalja investiranja, razvoj i kontinuirano unapređenje poslovanja. Kako u području upravljanja, tako i u području poslovnih procesa, izazovi se kontinuirano nameću. „Strateško planiranje, stalne inovacije, velike akvizicije i ulaganja, edukacija i motivacija uposlenika te digitalizacija su samo neke od metoda kojima se u Centralu služimo, kako bi ostvarili naš krajnji cilj da postanemo tržišni lider“, navodi Morankić.

Pored navedene akvizicije, Central osiguranje ima u planu za ovu, ali i naredne godine i dalje rasti i povećavati svoj tržišni potencijal novim ulaganjima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Najčitanije