BiH

Savčić: Potrebna "mobilizacija" s ciljem odbrane istine o ratu

Savčić: Potrebna "mobilizacija" s ciljem odbrane istine o ratu
Foto: Arhiva | Savčić: Potrebna "mobilizacija" s ciljem odbrane istine o ratu

BANJALUKA - Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Milomir Savčić u čestitki saborcima povodom Dana boraca naglasio je da se ovaj dan obilježava u uslovima mnogih napada na Republiku Srpsku i dodao da je pred Boračkom organizacijom nastavak borbe za poboljšanje prava svih boračkih kategorija.

"Dan Boračke organizacije obilježavamo u uslovima mnogih napada na Republiku Srpsku, istorijsko djelo naše borbe. Od završetka rata do danas ovo vrijeme se karakteriše udruženim napadima dijela međunarodne zajednice sa dijelom snaga iz FBiH koji za krajnji cilj imaju ukidanje Republike Srpske. Optužuju nas za agresiju, etničko čišćenje, ratne zločine i pokušavaju nametnuti kolektivnu krivicu i odgovornost naroda", ukazao je Savčić.

On je u čestitki upućenoj svim opštinskim i gradskim organizacijama naveo da ovakvo stanje "zahtijeva ponovnu `mobilizaciju`, ovaj put u odbrani istine o našem odbrambeno-otadžbinskom ratu".

Prema njegovim riječima, u prošlom sistemu Srbima je bilo zabranjeno da za račun "viših" interesa govore o svojim žrtvama zbog lažnog bratsva i jedinstva.

"Danas bi htjeli da prihvatimo svaku laž koja je izgovorena od bilo koje strane čiji je cilj unitarna BiH i lažna građanska država", dodao je Savčić.

On je u obraćanju saborcima naveo da je pred Boračkom organizacijom nastavak borbe za poboljšanje prava svih boračkih kategorija, kako bi borci i njihove porodice dobile društveni status koji zaslužuju i kako bi njihov doprinos dat za stvaranje Republike Srpske bio adekvatno vrednovan.

"Uvjeren sam da ćemo i u toj borbi pokazati jedinstvo i snagu koje smo pokazivali od nastanka Boračke organizacije do danas. Poštovani saborci, čestitam Vam 14. februar, Dan Boračke organizacije – Dan boraca, Vama i Vašim porodicama želim dobro zdravlje, a svim opštinskim i gradskim boračkim organizacijama želim uspjeh u predstojećem radu", naglasio je Savčić.

On je zahvalio svima koji su Boračkoj organizaciji uputili čestitke povodom Dana Boračke organizacije Republike Srpske – Dan boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, završavajući čestitku pozdravom "Za krst časni i slobodu zlatnu!".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije