BiH

Savčić za "Nezavisne": Upravo idem kući, iznenađen sam odlukom o pritvoru

Savčić za "Nezavisne": Upravo idem kući, iznenađen sam odlukom o pritvoru
Foto: Srna | Savčić za "Nezavisne": Upravo idem kući, iznenađen sam odlukom o pritvoru

BANJALUKA - Milomir Savčić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, potvrdio je za "Nezavisne novine" da je obaviješten da mu je Sud BiH odredio pritvor, te je dodao da je iznenađen tom odlukom.

"Iskreno rečeno, iznenađen sam. Na ročištu nisu iznošeni nikakvi dokazi da bi se takva mjera mogla donijeti. Kada dobijemo otpravak, vidjećemo na šta se to Sud fokusirao i šta je to našao kao razlog za određivanje pritvora", rekao je Savčić.

Prema njegovim riječima, jedna od mjera zabrane prema njemu, a koje su bile na snazi, bila je da ne može javno da govori za štampane i elektronske medije o predmetu koji se protiv njega vodi.

"Ja to nisam uradio nijednom", ispričao nam je Savčić juče popodne dok se vraćao kući te dodao da odluka o određivanju pritvora vjerovatno treba da mu bude uručena na kućnoj adresi.

Savčićev advokat Miodrag Stojanović potvrdio je za "Nezavisne" da je Savčiću određen pritvor, s tim što nije određeno u kolikom trajanju.

"Na odluku Suda BiH ćemo, u roku od tri dana od dobijanja pismenog otpravka, uložiti žalbu. Za mene je ovo iznenađujuća odluka. Ja smatram da on nije komentarisao ništa iz njegovog predmeta", rekao je Stojanović.

"Danas na ročištu nisu iznošeni nikakvi dokazi da bi se takva mjera mogla donijeti. Kada dobijemo otpravak, vidjećemo na šta se to Sud fokusirao i šta je to našao kao razlog za određivanje pritvora", rekao je Savčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije