BiH

Savez logoraša RS: Sramna presuda šestorici Bošnjaka za "Silos"

Savez logoraša RS: Sramna presuda šestorici Bošnjaka za "Silos"
Foto: Ilustracija | Savez logoraša RS: Sramna presuda šestorici Bošnjaka za "Silos"

SARAJEVO - Sud BiH donio je "sramnu presudu šestorici Bošnjaka koji su ukupno osuđeni na 42 godine zatvora, zbog svirepog mučenja i ubistva 28 civila srpske nacionalnosti u zvjerskom logoru "Silos" gdje su bila zarobljena djeca, starci i žene koje su bile silovane, a među zarobljenima bilo je i trudnica", saopšteno je danas iz Saveza logoraša RS.

U saopštenju koje potpisuje Anđelko Nosović, predsjednik Saveza logoraša RS, dodaje se da je "na desetine ljudi umrlo neposredno poslije izalska iz logora, od posljedica mučenja, izglađivanja i duševne boli koja im je nanijeta u ovom koncentracionom logoru".

"Poražavajućaje činjenica da su Srbi pojedinačno dobijali takve kazne, i to, za daleko manje zločine nego od ovih koji su se desili u zloglasnom logoru 'Silos' kroz koji je prošlo gotovo 700 srpskih civila", dodaje se u saopštenju.

Kako se ističe, "ovakve presude ne mogu dovesti do pomirenja kao ni suživota naroda na prostoru BiH".

"S toga se sa pravom pitamo da li su srpske žrtve manje vrijedne u odnosu na druge, a što je Sud BiH drugostepenom odlukom to i potvrdio?", zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije