BiH

Savić: Sankcije političarima Srpske ne doprinose rješenjima

Savić: Sankcije političarima Srpske ne doprinose rješenjima
Foto: Ilustracija/Arhiva | Savić: Sankcije političarima Srpske ne doprinose rješenjima

BANJALUKA - Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske Aleksandar Savić rekao je Srni da britanske sankcije istaknutim i izabranim predstavnicima Srpske ničemu ne doprinose, a pogotovo rješavanju problema u BiH.

Savić je upitao da li su jedini način komunikacije u današnjem savremenom svijetu sankcije i postoji li ikakav drugi način.

On je upitao da li Srbi u BiH imaju pravo na drugačije i svoje mišljenje, jer ispada da ako razmišljaju drugačije, onda ruše integritet BiH, iako u okviru BiH nastoje da djeluju u pravcu da svima bude bolje.

"Borba za interese Srpske u BiH nije borba protiv drugih, već za svoj narod. Potreban je dijalog, a sankcije ne doprinose ako živimo u savremenoj civilizaciji", istakao je Savić.

On je izrazio nadu da se u budućnosti prestati povlačiti takvi bespotrebni potezi jer sankcije nisu način komuniciranja sa ljudima.

Vlada Velike Britanije danas je objavila informaciju o "prvim sankcijama uvedenim u okviru režima za sankcije za BiH kojima su obuhvaćeni srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović".

U saopštenju se navodi da su Dodik i Cvijanović sankcionisani zbog, kako je obrazloženo, njihovog narušavanja legitimiteta i funkcionalnosti BiH.


Povezana vijest: 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije