BiH

Savjet ministara BiH imenovao direktore SIPA i RAK-a

Savjet ministara BiH imenovao direktore SIPA i RAK-a
Foto: Nedžad Uglješa | Savjet ministara BiH imenovao direktore SIPA i RAK-a

SARAJEVO – Na sjednici Savjeta ministara BiH, koja je u podne počela u Sarajevu, imenovani su direktori Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Regulatorne agencije za komunikacije (RAK), potvrđeno je "Nezavisnim" iz Savjeta ministara.

Darko Ćulum je imenovan za direktora SIPA, a Draško Milinović za direktora RAK-a.

Osim njih, na poziciju direktora Službenog lista BiH imenovan je Dragan Prusina, dok je za direktora Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova imenovan Marko Vujević.

Na današnjoj 11. sjednici imenovana je Branislava Milekić za člana Komisije za električnu energiju iz Republike Srpske.

Ministri će pred sobom imati i nekoliko odluka o isteku mandata pojedinim čelnicima, poput direktora Direkcije za evropske integracije i Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta Bosne i Hercegovine.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da je SDA tražila da na drugoj sjednici, koja će se održati odmah nakon prve, bude imenovan direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA).

Na dnevni red 12. sjednice uvrštena je i odluka o otvaranju granice BiH za državljane zemalja EU uz negativan test na virus korona.

Prošlosedmična sjednica Savjeta ministara, na čijem su dnevnom redu bila i imenovanja, nije održana zbog nepostizanja konsenzusa u vezi sa dnevnim redom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije