BiH

Pratite nas na Google news

Savjet ministara BiH podržao akcione planove Transportne zajednice

Savjet ministara BiH podržao akcione planove Transportne zajednice
Foto: N.N. | Savjet ministara BiH podržao akcione planove Transportne zajednice
Srna

SARAJEVO - Savjet ministara usvojio je danas na vanrednoj telefonskoj sjednici informaciju Ministarstva komunikacija i transporta o sprovođenju ugovora o osnivanju Transportne zajednice.

Na sjednici je data podrška regionalnim akcionim planovima za puteve, željeznice, bezbjednost saobraćaja i olakšice u transportu, koji bi trebali biti razmatrani na sjednici Ministarskog savjeta Transportne zajednice, saopšteno je danas iz Savjeta ministara.

Usvajanje ovih planova je, kako se navodi, od velikog značaja nakon što je Evropska komisija početkom oktobra predstavila Ekonomski i investicioni plan za zapadni Balkan, vrijedan devet milijardi evra za period od 2021. do 2027. godine za ulaganja u oblasti transporta, energije, zelene i digitalne transformacije.

U saopštenju se dodaje da će Ministarstvo komunikacija i transporta u Savjetu ministara nastaviti da redovno izvještava o realizaciji obaveza preuzetih ugovorom o osnivanju Transportne zajednice.

Ugovorom iz 2017. godine osnovana je Transportna zajednica u oblasti drumskog, željezničkog, unutrašnjeg vodnog i pomorskog saobraćaja, kao i razvoja transportne mreže između EU i zemalja zapadnog Balkana.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije