BiH

Savjet ministara: Realizovani svi zaključci Predsjedništva BiH

Savjet ministara: Realizovani svi zaključci Predsjedništva BiH
Foto: N.N. | Savjet ministara: Realizovani svi zaključci Predsjedništava BiH

SARAJEVO - Savjet ministara BiH usvojio je Informaciju o realizaciji zaključaka Predsjedništva Bosne i Hercegovine i definisanih operativnih mjera za zaustavljanje širenja virusa korona.

Generalni sekretarijat Savjeta ministara dostaviće Informaciju Predsjedništvu BiH.

"U informaciji su navedene aktivnosti, odluke koje je Savjet ministara donio u periodu od 7. marta do danas, na suzbijanju  širenja virusa Covid -19", saopšteno je iz Savjeta ministara nakon današnje vanredne sjednice.

Saopšteno je da su Zaključci Predsjedništva BiH realizovani, a uspostavljena je i intenzivna komunikacija sa međunarodnim finansijskih institucijama

Podsjećamo, Savjet ministara BiH je i prije Zaključka Predsjedništva održao 2. vanrednu sjednicu 5. marta na kojoj je primio na znanje Informaciju o preduzetim mjerama u Bosni i Hercegovini u vezi  sa sprečavanjem pojave i suzbijanjem širenja zarazne bolesti novim virusom korona.

Savjet ministara je na četvrtoj vanrednoj sjednici održanoj 15. marta donio Odluku o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu dok je u Doboju dan ranije održan sastanak u vezi sa pojavom virusa korona predsjedavajućeg Savjeta ministara, predsjednika Vlade Republike Srpske i premijera Federacije BiH na kojem je donesena odluka da svi građani koji iz inostranstva dolaze u BiH idu u izolaciju u trajanju od 14 dana, kao i da će odluka stupiti na snagu 16. marta.

Tada je dogovoreno je da se uspostave dva štaba koji će se baviti zdravstvenim i privrednim aspektom i koji će kreirati mjere i preporuke entitetskim  vladama i Savjetu ministara da savladaju ove poteškoće.

Savjeta ministara svakodnevno razmatra sve potrebne mjere iz svoje nadležnosti u borbi protiv širenja virusa Covid-19, te će aktivnosti biti nastavljene, stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije