BiH

Savjet ministara o migrantima i tromeđnoj graničnoj tački

Savjet ministara o migrantima i tromeđnoj graničnoj tački
Foto: N.N. | Savjet ministara o migrantima i tromeđnoj graničnoj tački

SARAJEVO - Sjednica Savjeta ministara u tehničkom mandatu, čije je održavanje prethodno odgođeno zbog nepostojanja kvoruma za rad i odlučivanje, zakazana je za danas u Sarajevu.

Na predloženom dnevnom redu su materijali Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu, koji se odnose na stanje u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata.

Materijale čine informacije sa sveobuhvatnim planom mjera i aktivnostima za efikasno upravljanje migrantskom krizom, o stanju u oblasti migracija u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH, o stanju u oblasti migracija za jun, jul i avgust, te prijedlog sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice, najavljeno je iz Savjeta ministara.

Na dnevnom redu je i više nacrta odluka o ratifikaciji međunarodnih ugovora, među kojima je i protokol o određivanju tromeđne granične tačke između BiH, Crne Gore i Srbije i memoranduma o razumijevanju između Hrvatske, BiH i Crne Gore o sprovođenju "Interreg IPA programa prekogranične saradnje između Hrvatske, BiH i Crne Gore 2014-2020".

Ministri bi trebalo da razmatraju i prijedlog odluke o imenovanju komisije za kupovinu objekta za smještaj diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH u Podgorici, te informaciju o radu u prošloj godini Zajedničkog komiteta za raspodjelu diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ, zaključno sa aprilom.

Na prijedlog Ministarstva odbrane u Savjetu ministara u tehničkom mandatu, na sjednici će se naći i informacija o godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inostranstvu za 2020. godinu.

Na sjednici će biti razmatran i izvještaj o radu predstavnika BiH imenovanih u sastav mješovite komisije za praćenje sprovođenja sporazuma Savjeta ministara i Vlade Crne Gore o graničnim prelazima za međunarodni promet i sporazuma Savjeta ministara i Vlade Crne Gore o graničnim prelazima za pogranični promet za period od 16. oktobra prošle do 16. aprila ove godine.

Biće razmatran i izvještaj o radu Komisije za NATO integracioni proces BiH za period od 1. decembra 2018. do 1. jula ove godine.

Na dnevnom redu je i izvještaj o sprovedenoj proceduri po javnom oglasu za izbor i imenovanje generalnog direktora i dva zamjenika generalnog direktora u Direkciji za civilno vazduhoplovstvo BiH i prijedlog pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

Zbog odsustva šest ministara, 3. oktobra sjednica Savjeta ministara u tehničkom mandatu prekinuta je ubrzo nakon što je počela i potom odgođena za danas.

Na telefonskoj sjednici, koja je održana istog dana, donesena je odluka o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period od oktobra do decembra u iznosu od 237.500.000 KM.

Početak današnje sjednice zakazan je za 12.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije