BiH

Pratite nas na Google news

Selak: Izborne liste u 43 lokalne zajednice u RS

Selak: Izborne liste u 43 lokalne zajednice u RS
Foto: Srna | Selak: Izborne liste u 43 lokalne zajednice u RS
Srna

BANJALUKA - Socijalistička partija Srpske (SPS) će na predstojećim lokalnim izborima imati odborničke liste u 43 lokalne zajednice u Republici Srpskoj i tri u Federaciji BiH, rekao je predsjednik stranke Goran Selak.

Nakon sjednice Glavnog odbora stranke, Selak je istakao da će SPS i na lokalnom nivou sarađivati sa koalicijom koja čini vlast u Republici Srpskoj, a tamo gdje to ne bude moguće nastupiće samostalno.

"Nećemo potpisivati sporazume sa partijama koje čine opoziciju na nivou Republike Srpske", rekao je Selak novinarima u Banjaluci.

Selak je naglasio da je danas na sjednici imenovan Glavni izborni štab SPS-a za lokalne izbore, te doneseno nekoliko bitnih zaključaka.

"Glavni odbor je podržao inicijativu predsjednika Republike Srpske u vezi sa donošenjem novog ustava Srpske. Smatramo da je Republici Srpskoj potreban novi ustav, koji će biti u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom i aneksima tog sporazuma", istakao je Selak.

SPS je pozvala sve političke organizacije i potencijalne nezavisne kandidate u opštini Srebrenica da se dogovore o zajedničkom kandidatu za načelnika opštine iz reda Srba.

"Pozivamo i sve političke organizacije koje imaju politički uticaj u Mostaru, a dolaze iz Republike Srpske, kao i udruženja građana, da predlože zajedničku listu za izbore u ovom gradu", dodao je Selak.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije