BiH

Selak: Niko ne može zabraniti 9. januar

Selak: Niko ne može zabraniti 9. januar
Foto: N.N. | Selak: Niko ne može zabraniti 9. januar

BANJALUKA - Goran Selak, član Glavnog odbora Socijalističke partije i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ocijenio je sramnom odluku Ustavnog suda kojom se osporava 9. januar kao Dan Republike Srpske, a koji, kako je dodao, niko ne može zabraniti.

Selak smatra da Ustavni sud BiH nastavlja da donosi političke umjesto pravnih odluka, te da ne vidi način na koji Republika Srpska može da ispoštuje ovakvu i ovako donesenu odluku.

"Deveti januar je Dan Republike i slaviće se i dalje, bez obzira na bilo kakve političke odluke domaćih ili stranih sudija. Radi se o potezu Ustavnog suda koji ima najmanje veze sa pravom, ali zato ima veze sa apetitima pojedinih političkih subjekata u BiH. To što bi pojedinci najviše voljeli da nema ni 9. januara ni Republike Srpske, ne znači da Ustavni sud treba da se stavlja u njihovu službu i da ovakvim potezima nanosi štetu i suživotu i napretku na ovim prostorima", rekao je Selak.

Kako je dodao, uprkos svemu, ne vidi način na koji bi mogla biti sprovedena ova odluka.

"Dan Republike nam niko ne može ni oduzeti ni zabraniti, pa ni Ustavni sud. Jedino što mogu jeste da potpuno obesmisle sopstvenu ulogu u društvu, što su danas i uspjeli", kaže Selak u izjavi za "Nezavisne".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije