BiH

Pratite nas na Google news

Selak: Puna podrška novom Zakonu o sportu

Selak: Puna podrška novom Zakonu o sportu
Foto: N.N. | Selak: Puna podrška novom Zakonu o sportu
N.N.

BANJALUKA - Nacrt novog Zakona o sportu Republike Srpske sadrži veoma pozitivne pomake za sport i sportiste Republike Srpske, a posebno raduje što je velika pažnja posvećena najmlađim sportistima i njihovoj bezbjednosti i razvoju, istakao je narodni poslanik Socijalističke partije u Parlamentu Srpske Goran Selak.

On je tokom diskusije na Nacrt Zakona o sportu istakao da očekuje efikasno zakonsko rješenje koje će stvoriti optimalne uslove za dalji razvoj sporta u Srpskoj.

“Posebno pozdravljam to što je uvedena obaveza da svaka sportska organizacija prilikom prijema u radni odnos ili angažovanja određenog lica mora da zatraži podatke od nadležnog organa koji vodi tu evidenciju. Stručnom radu u sportu je posvećena posebna pažnja, ali stručan ili nestručan rad može popraviti neki drugi trener ili druga sportska organizacija, ali ne smije da nam se ne dešava da sa djecom rade pedofili, manijaci ili nasilnici, jer tad su posljedice nesagledive”, istakao je Selak.

Selak je takođe naglasio da je potrebno sistemsko rješenje kojim bi se došlo do samoodrživosti sportskog sistema.

“Mislim da su održivost i samoodrživost mogući, ali i da za to moramo da otvorimo mogućnost investitorima, privrednim i poslovnim subjektima, da ulažu sredstva u sport i da za to dobiju određene poreske olakšice.  Takođe, što se tiče poreskih dugovanja sportskih organizacija, smatram da bi Republika Srpska trebala da otpiše dugovanja onima koji su tokom rata i stvaranja Republike Srpske dali svoj doprinos stvaranju identiteta Srpske u najtežim uslovima, a neki su nas čak i u ratu predstavljali na međunarodnoj sceni”, naglasio je Selak.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije