BiH

Selak: Srpska iznad svih podjela

Selak: Srpska iznad svih podjela
Foto: N.N. | Selak: Srpska iznad svih podjela

BANJALUKA - Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak pozvao je sve predstavnike parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske da interese srpskog naroda u Republici Srpskoj stave iznad svojih ličnih i stranačkih interesa, jer je to jedini način i za opstanak Republike Srpske i za istinski napredak društva.

Nacionalno jedinstvo i zajednički rad na realizaciji nacionalnih interesa, kako dodaje, moraju predstavljati zajednički cilj svima kojima je istinski stalo do Republike Srpske. 

"Naš zadatak, kao izabranih predstavnika naroda, jeste da radimo na tom da srpski narod ima jedinstven politički stav i zajedničke interese i ciljeve na čijoj realizaciji ćemo svi da radimo. SPS je spremna da učestvuje u izvršnoj vlasti i da svojim radom i zalaganjem doprinese opstanku i razvoju Republike Srpske. Nacionalno jedinstvo i zaštita interesa Srpske su od izuzetne važnosti u ovim teškim vremenima i sa tim ne smije biti kalkulacija. Opstanak Srpske i zaštita naših interesa su iznad svih političkih i ideoloških razlika i očekujem da to prihvate svi oni kojima je narod dao povjerenje", poručio je Selak. 

On je takođe čestitao predsjedniku Pokreta Socijalista Aleksandru Vulinu imenovanje na mjesto direktora Bezbjednosno informacione agencije (BIA), te naglasio da je imenovanje dokazanog patriote i prijatelja Republike Srpske jedan od pozitivnih signala koje Republika Srpska treba da prati. 

"Bezbjednost Srbije znači i bezbjednost regiona i bezbjednost Republike Srpske. Imenovanje dokazanog patriote i zaštitnika interesa srpskog naroda Aleksandra Vulina na poziciju direktora BIA je još jedan pozitivan događaj za Republiku Srpsku i mislim da treba da pratimo politiku naše matice u bezbjednosnim pitanjima", poručio je Selak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije