BiH

Selimović o ostavci: Savjest mi je čista

Selimović o ostavci: Savjest mi je čista
Foto: Fena | Selimović o ostavci: Savjest mi je čista

SARAJEVO - Policijski komesar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo Nusret Selimović potvrdio je da je jutros ministru Admiru Katici i Vladi KS podnio ostavku na tu funkciju.

"Štiteći integritet pozicije policijskog komesara odlučio sam podnijeti ostavku ministru unutrašnjih poslova i Vladi Kantona Sarajevo. Iako smo imali priliku čuti da je na djelu 'svjesno provođenje nečije agende o slabljenju sigurnosnog sistema', potpuno mi je savjest čista jer znam da sam predvodio časne ljude u Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo čija je jedina agenda, kao i moja lično, zaštita života i imovine svih građanki i građana Kantona Sarajevo, borba protiv svih oblika kriminaliteta, a naročito protiv organizovanog kriminala i korupcije", rekao je on.

Dodao je da će kao savjestan i odgovoran čovjek i policijski profesionalac nastaviti obavljati dužnosti policijskog komesara u punom kapacitetu do stvaranja zakonskih pretpostavki za imenovanje policijskog službenika za zamjenu komesara.

Tu njegovu odluku podržala je i Vlada Kantona Sarajevo koja je iznenađena ostavkom.

"Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS je u mandatu Vlade Kantona Sarajevo 2021-2022 imala punu podršku u radu, što se posebno manifestiralo kroz najveća budžetska izdvajanja za potrebe rada te uprave", naveli su iz Vlade KS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije