BiH

Šešić: SDS ne postoji; Radović: Šešićev doprinos čista nula

Šešić: SDS ne postoji; Radović: Šešićev doprinos čista nula
Foto: Arhiva/Ilustracija | Šešić: SDS ne postoji; Radović: Šešićev doprinos čista nula

BANJALUKA - Davor Šešić, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS, naveo je da su izbori za članove mjesnih zajednica potvrdili sve što je prije godinu rekao: da je stranka u krizi, da je u Banjaluci i Krajini uništena i da se sve to krije zbog raspodjele moći i fotelja.

"Potvrđuje se, takođe, da je ovo rukovodstvo SDS-a gubitničko i kao takvo najveća prepreka promjenama. Gubitničko je po više osnova, ali je dovoljno pogledati zadnjih godinu dana i vidjeti da je rukovodstvo SDS-a katastrofalno izgubilo u Doboju, Prijedoru, a sada i u Banjaluci", naveo je Šešić.

Prema njegovim riječima, rezultat izbora za savjete mjesnih zajednica je očekivan, "jer stranka ne postoji, a priča o novom SDS-u u Banjaluci je farsa". 

"Poslije 14 mjeseci 'konsolidacije' gradskog odbora došli smo na isto. Stranke nema i ne može da je bude ako znamo da se Banjalukom upravlja iz Sarajeva i Beograda. SDS-om u Krajini upravljaju oni koji ne znaju nabrojati ni pola naselja u gradu. Sve se to dešava uz podršku rukovodstva u kojem se niko nikome ne suprotstavlja zbog pozicija na narednim izborima", naveo je Šešić, te dodao da jedini potez koji treba uraditi ovo Predsjedništvo jeste da podnese kolektivnu ostavku. 

S druge strane, Milan Radović, predsjednik banjalučkog SDS-a, naveo je da članstvo i aktivisti GO Banjaluka dobro znaju da Davor Šešić "gotovo ništa nije uradio za stranku, već je na tacni dobio poslanički mandat".

"Zadnjih godinu dana nije došao niti na jedan sastanak mjesnog ili područnog odbora, kao ni na sastanak Povjereništva, iako sam ga ja lično predložio u sastav Povjereništva, da se uvjerimo u njegove mogućnosti i rad na terenu", istakao je on.

Kako je Radović dodao, dok su ljudi vrijedno radili, organizovali akcije, paketiće, Šešićev doprinos je bio čista nula. 

"Ne smeta mi što pokušava mene da diskredituje, jer to je njemu postalo svojstveno zato što je opozicija sam sebi. Ali je u najmanju ruku nekorektno pljuvati po ljudima koji su juče izginuli na terenu. Primjera radi, u Boriku 2 naši kandidati su izgubili za 40 glasova i prag za prolaz je bio oko 500 glasova", naveo je Radović. 

Čestitao je njihovom Izbornom štabu i kandidatima jer su "ostavili srce na terenu". 

"SDS će prvi put imati predstavnike u savjetima MZ. Ovakvi i slični komentari nas neće pokolebati u radu jer imamo dobar tim", naveo je Radović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije