BiH

Pratite nas na Google news

Šest žena i 12 djece stiglo sa osumnjičenim teroristima u BiH

Šest žena i 12 djece stiglo sa osumnjičenim teroristima u BiH
Foto: YouTube/Ilustracija | Šest žena i 12 djece stiglo sa osumnjičenim teroristima u BiH
N.N.

SARAJEVO – Sedam muškaraca, šest žena i 12 djece iz BiH, koji su se nalazili u kampovima u Siriji, stigli su u četvrtak u BiH, saopštili su iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Šest žena i 12 djece, po dolasku na Međunarodni aerodrom Sarajevo su prošli odgovarajuće provjere Granične policije BiH, pružena im je neophodna pomoć, a nakon toga su transportovani u prihvatni centar zbog daljih pregleda i pružanja medicinske pomoći.

"Zajedno sa ovom grupom došlo je i sedam muškaraca, koji su ratovali na strani terorističkih organizacija u Siriji i Iraku, a koji su predati u dalju nadležnost Tužilaštva BiH. U pripremi za povratak bh. državljana iz Sirije posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno su sarađivale brojne nadležne institucije, ministarstva, policijske i sigurnosne agencije iz BiH i međunarodni partneri. Zdravstvene i socijalne službe u BiH takođe su dale doprinos ovoj saradnji", saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH koje je izrazilo zahvalnost svim uključenim ministarstvima i agencijama u BiH, a posebno Američkoj vladi i Ambasadi SAD u Sarajevu za podršku i pomoć u  provođenju ovih aktivnosti.

Ministarstvo bezbjednosti BiH će u saradnji sa međunarodnim partnerima nastaviti da prati situaciju u kampovima u Siriji, gdje se nalazi još izvjestan broj žena, djece i muškaraca iz BiH. 

Tužilaštvo BiH je ranije saopštilo da su državljani BiH osumnjičeni za terorizam u pritvoru.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije