BiH

Sindikat Instituta za urbanizam tužio Upravu

Sindikat Instituta za urbanizam tužio Upravu
Foto: N.N. | Sindikat Instituta za urbanizam tužio Upravu
Dejan Šajinović

BANJALUKA - Sindikalna organizacija Instituta za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju RS (IUGE RS) podnijela je krivičnu prijavu protiv rukovodstva te ustanove zbog zloupotreba službenog položaja, saopšteno je iz Sindikata.

Kako je pojašnjeno, prijava je podnesena protiv Stevana Jovanovića, direktora ustanove, te članova Upravnog odbora Bojana Popovića, Branka Sladojevića i Bore Mandića. 

"Činjenica je da su svojim rukovođenjem pokušali da dovedu ovu ustanovu pred likvidaciju radeći na svoju ruku, a pritom nisu sarađivali s nadležnim ministarstvom", saopštili su. Kako tvrde u Sindikalnoj organizaciji, prijavljeni rukovodioci su radnicima slali neistinite finansijske izvještaje, a iste su takođe slali i prema nadležnom ministarstvu.

"Pored svih napora Vlade i resornog ministarstva da Institut opstane kao javna ustanova, direktor i Upravni odbor ne sprovode njihove odluke i namjerno dalje rade na uništavanu Instituta", naglasili su.

S Upravom nismo uspjeli da stupimo u kontakt.

Radnici Instituta za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju održali su ljetos jednočasovni štrajk upozorenja jer im uprava duguje sedam plata, a doprinosi im nisu uplaćeni već nekoliko godina.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije