BiH

Siniša Kostrešević kandidat za direktora Policije RS

Siniša Kostrešević kandidat za direktora Policije RS
Foto: Infobijeljina.com | Siniša Kostrešević kandidat za direktora policije RS

BANJALUKA – Nezavisni odbor za izbor direktora policije danas je jednoglasno odlučio da kandidat za ovu funkciju bude Siniša Kostrešević, aktuelni direktor Policije RS.

Kako navode iz Nezavisnog odbora dostavili su dopis Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske u kojem su od ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske zatražili mišljenje o odabranom kandidatu za direktora Policije Republike Srpske.

"Nezavisni odbor nastavlja dalje aktivnosti na sprovođenju procedure izbora direktora Policije Republike Srpske na način kako je to propisano Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima. Ova procedura podrazumijeva pribavljanje mišljenja ministra unutrašnjih poslova o odabranom kandidatu za direktora, te predlaganje Vladi Republike Srpske kandidata za direktora Policije. Sjednicom je predsjedavao predsjednik Nezavisnog odbora Gojko Pavlović, a prisustvovali su članovi: Mile Tadić, Željka Mileusnić, Jovo Marković, Lana Oro, Radenko Vujasin i Saša Topić. Prema Zakonu o policiji i unutrašnjim poslovima Nezavisni odbor organizuje i rukovodi procesom izbora, imenovanja i razrješenja direktora i zamjenika direktora Policije Republike Srpske, na način dostupan javnosti. Direktora i zamjenika direktora imenuje Vlada Republike Srpske na period od četiri godine, na prijedlog Nezavisnog odbora, po sprovedenom konkursu, sa mogućnošću ponovnog izbora", navode iz odbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije