BiH

Sjednica Savjeta ministara zakazana za četvrtak

Sjednica Savjeta ministara zakazana za četvrtak
Foto: N.N. | Sjednica Savjeta ministara zakazana za četvrtak

SARAJEVO - Nakon mjesec i po pauze, Savjet ministara BiH zakazao je sjednicu za četvrtak, a danas nismo uspjeli saznati kolike su uopšte šanse da ona bude održana.

Na predloženom dnevnom redu nalazi se 77 tačaka, i uglavnom se radi o izvještajima, programima rada, odgovorima na poslanička pitanja, izmjenama odluka o sastavu komisija i ratifikacija pojedinih ugovora. Takođe, nekoliko tačaka dnevnog reda odnosi se i na migrantsku krizu, ali i investicione projekte Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Na predloženom dnevnom redu je i zaključak Predsjedništva BiH sa posljednje sjednice održane 20. avgusta, koji se odnosi na to da Savjet ministara BiH u roku od 30 dana obezbijedi dodatna tri miliona KM za izgradnju graničnog prelaza između Bratunca i Ljubovije na mostu koji je završen još krajem 2017. godine, a koji još nije u funkciji zbog sporosti Savjeta ministara BiH.

Podsjećanja radi, Savjet ministara BiH posljednju sjednicu održao je još 5. avgusta i od tada ministri se nisu ni čuli ni vidjeli, što je ubjedljivo najduža pauza u ovom sazivu. U ranijem periodu, tokom dužih pauza Savjet ministara BiH održavao je uglavnom vanredne i telefonske sjednice kada bi se pojavilo nešto što treba hitno rješiti, međutim u posljednjih mjesec dana nije bilo ni toga, a koliko je situacija sa institucijama BiH apsurdna, govori i podatak da je Denis Zvizdić, koji je kao predsjedavajući Savjeta ministara BiH i sazvao sjednicu za četvrtak ujedno i predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH te da je nedavno sazvao i sjednicu Kolegijuma tog doma, koja je završena neslavno s obzirom na to da nije postignut dogovor o održavanju sjednice Predstavničkog doma parlamenta BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije