BiH

Skoko: SPS će podržati zahtjeve Saveza sindikata za povećanje plata

Skoko: SPS će podržati zahtjeve Saveza sindikata za povećanje plata
Foto: N.N. | Skoko: SPS će podržati zahtjeve Saveza sindikata za povećanje plata
N.N.

BANJALUKA - Socijalistička partija Srpske će pružiti punu podršku zahtjevima Saveza sindikata koji od Vlade Republike Srpske traže povećanje plata, vraćanje prava na regres i topli obrok, te izmjene Zakona o radu Republike Srpske, poručio je potpredsjednik Socijalističke partije Srpske i poslanik u parlamentu Srpske Maksim Skoko.

On je poručio da očekuje uvažavanje realnih i opravdanih zahtjeva pet granskih sindikata, te da je neophodno da Vlada Republike Srpske počne da razmišlja realno i dugoročno.

"Činjenica je da mnogo toga mora da se mijenja i unapređuje u postojećem zakonskom okviru koji reguliše prava radnika u skladu sa vremenom u kojem živimo. Ako hoćemo da zaustavimo masovni odlazak ljudi, da se borimo protiv demografskog propadanja društva i da našim radnicima obezbijedimo dostojne uslove za rad, onda je potrebno mnogo više energije i mnogo više sluha za probleme radnika. Očekujem da će Vlada Srpske usvojiti zahtjeve, a SPS će kroz konstruktivne prijedloge i inicijative nastaviti da se bori za bolji položaj zaposlenih, za poštovanje zakona i propisa i za unapređenje postojećeg stanja", istakao je Skoko.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije