BiH

Škrebić: Podrška Sindikatu Uprave Srpske

Škrebić: Podrška Sindikatu Uprave Srpske
Foto: Ustupljena fotografija | Škrebić: Podrška Sindikatu Uprave Srpske

​BANJALUKA - U decembru prošle godine, prilikom usvajanja budžeta, u NS RS je jednoglasno usvojen zaključak da Vlada Srpske sa sindikatima pripremi izmjene ili nove zakone o platama, a ispostavilo se, nažalost, da je to još jedan od zaključaka najvišeg zakonodavnog tijela Srpske prema kojem se Vlada odnosi kao da ne postoji, poručio je potpredsjednik SPS Dragutin Škrebić, nakon posebne sjednice Skupštine sindikata uprave RS koja je održana u Tesliću.

Škrebić je istakao da je SPS dala podršku sindikatu u rješavanju problema zaposlenih po pitanju regresa i toplog obroka, te da će nastaviti da pruža podršku sindikatu i radnicima. 

"Obaviješteni smo da Vlada Srpske apsolutno ništa nije uradila po pitanju usvojenog zaključka Narodne Skupštine, što samo po sebi predstavlja problem u funkcionisanju zakonodavne i izvršne vlasti. Ako imamo zaključke najvišeg zakonodavnog tijela koje Vlada neće poštovati, onda treba otvoreno da se kaže da sistem ne postoji i ne funkcioniše, ili treba da pozovemo na odgovornost. SPS je pružila podršku radnicima i sindikatu po pitanju toplog obroka i regresa i nastavićemo da budemo na strani radnika a to isto očekujemo i od Vlade Srpske, koja je dužna da provodi zaključke Narodne Skupštine" poručio je Škrebić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije