BiH

Slobodan Javor mogući kandidat vladajuće koalicije za gradonačelnika Prijedora

Slobodan Javor mogući kandidat vladajuće koalicije za gradonačelnika Prijedora
Foto: Nataša Martić | Slobodan Javor mogući kandidat vladajuće koalicije za gradonačelnika Prijedora

PRIJEDOR - Slobodan Javor biće predložen kao jedan od kandidata za gradonačelnika Prijedora kao opšteprihvatljiv za sve političke subjekte okupljene oko Saveza nezavisnih socijaledmokrata (SNSD), izjavio je danas predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Prijedor Saša Bursać.

Razgovor o zajedničkom kandidatu vladajuće koalicije za ovu dužnost u Prijedoru su danas vodili predstavnici SNSD-a, SP-a, SPS-a, US-a, NPS-a, NDP-a, Demosa i Prve SDS.

"Neću sad reći da je izabran za kandidata. Još jednom ćemo se vratiti u baze svojih stranaka i, ako bude podrške, biće kandidat ispred svih političkih partija koje su ovdje. U toku iduće sedmice biće poznato to i formalno, očekujemo već početkom sedmice", rekao je Bursać na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Odgovarajući na pitanje da li su u dogovoru o zajedničkom kandidatu i predstavnici PDP-a i grupe od šest većinski bošnjačkih stranaka okupljenih u Pokret za Prijedor, koji takođe učestvuju u lokalnoj vlasti u Prijedoru, Bursać je podsjetio da je PDP juče potpisao koalicioni sporazum sa drugom stranom (SDS-om i DNS-om), a da je Pokretu za Prijedor Javor prihvatljiv kandidat, te napomenuo da danas nisu prisustvovali sastanku i da će obaviti razgovore sa bošnjačkim korpusom o kandidatu za gradonačelnika.

Duško Miletić iz SPS-a podsjetio je da je ova stranka potpisala sporazum sa sadašnjom vladajućom strukturom u Prijedoru o podršci za kandidata za gradonačelnika na prošlogodišnjim izborima i da je, shodno tome, ova stranka učestvovala na vlasti u Prijedoru, a na bazi odluke centralnih organa SPS-a da svaka lokalna organizacija ima pravo odluke kako će i s kim sarađivati radi što boljeg pozicioniranja na lokalnom nivou.

"Glavni odbor SPS-a ima sjednice sutra i prekosutra u Bijeljini i tu će biti donesen konačni stav kako djelovati ubuduće", naveo je Miletić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije