BiH

Šmit razgovarao sa Stanivukovićem

Šmit razgovarao sa Stanivukovićem
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Šmit razgovarao sa Stanivukovićem
N.N.

BANJALUKA - Kristijan Šmit, visoki predstavnik kojeg Republika Srpska ne priznaje, sastao se danas u Banjaluci sa njenim gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem.

Šmit i Stanivuković su nakon sastanka sa saradnicima prošetali Banjalukom.

Njih dvojica su se duže zadržali kod spomen obilježja "Život". Ono je podignuto u znak sjećanja na 12 banjalučkih beba, koje su preminule u banjalučkom Kliničkom centru 1992. godine zbog nedostatka kiseonika.

"Gospodina Šmita upoznao sam sa strahotama koje smo kao narod prošli, zajedno smo posjetili i Spomenik „Život“, koji svjedoči o tragičnoj smrti 12 banjalučkih beba. Obišli smo lokaciju budućeg Centralnog gradskog spomen-obilježja palim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata i Hram Hrista Spasitelja", poručio je Stanivuković.

On je istakao da je sa Šmitom najviše razgovarao o budućnosti - o projektima, ekonomiji i novim radnim mjestima, kao i o borbi protiv kriminala i korupcije. Razgovarano je i o tome da nove mlade generacije mogu da donesu novu energiju i kreiraju nove politike, kao  i da pokažu da se na ovim prostorima može živjeti bolje.

"Poštujući zaključke Narodne skupštine Republike Srpske uz jasne stavove koji zastupaju interese Republike Srpske i srpskog naroda susret sa gospodinom Šmitom bila je prilika da iskažemo svoje mišljenje i zauzmemo jasan patriotski stav, ali i da ujedno pokažemo otvorenost i spremnost za dijalog", rekao je Stanivuković, dodavši da je važno da se okrenemo budućnosti i tražimo načine da na ovim prostorima živimo bolje.

Nakon sastanka, Kristijan Šmit je poručio da je ohrabrujuće vidjeti mlađe generacije kako ulaze u političku arenu i preuzimaju odgovornost za svoju budućnost.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije