BiH

Šmit u Predsjedništvu BiH, Cvijanovićeva ga ignorisala

Šmit u Predsjedništvu BiH, Cvijanovićeva ga ignorisala
Foto: Predsjednistvo BiH | Šmit u Predsjedništvu BiH, Cvijanovićeva ga ignorisala

SARAJEVO – Željko Komšić i Denis Bećirović, članovi Predsjedništva BiH sastali su se sa Kristijanom Šmitom, kojeg Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika, a ovaj sastanak, kao što se i očekivalo, ignorisala je Željka Cvijanović, predsjedavajuća Predsjedništva BiH.

Sastanak Bećirovića i Komšića sa Šmitom, uslijedio je nakon prve redovne sjednice Predsjedništva BiH, a za razliku od njih dvojice, Cvijanovićeva je nakon sjednice Predsjedništva BiH razgovarala sa Johanom Zatlerom, šefom Delegacije EU u BiH.

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da su Komšić i Bećirović sa Šmitom razgovarali o reformama na evroatlanskom putu BiH, a posebno u kontekstu preporuke Evropske komisije o dodjeljivanju kandidatskog statusa BiH.

Na sastanku je istaknuto da su pred BiH važne sedmice, sastanci na visokom nivou sa EU tijelima i očekivanja su da se donesu pozitivne odluke za put BiH ka EU, koje će i građanima biti ohrabrenje da je evropska perspektiva moguća.

"OHR ima važnu ulogu da bude u funkciji izgradnje demokratske i pravne države koja ubrzanim koracima ide ka EU. Dodano je da se standardi u poštovanju demokratije u EU trebaju primjenjivati i u BiH, imajući u vidu pozitivne preporuke i preporuke za kandidatski status BiH", saopšteno je iz Predsjedništva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije