BiH

Snimci mudžahedina u šumama srednje Bosne

Snimci mudžahedina u šumama srednje Bosne
Snimci mudžahedina u šumama srednje Bosne

SARAJEVO - Mudžahedinski portal balkanskiemirat.com uputio je bajramsku video-čestitku "braći mudžahedinima" sa Kavkaza u kojoj se vide šokantni snimci naoružanih grupa mudžahedina u šumama oko Travnika, odnosno srednje Bosne.

"Uredništvo portala je napravilo jedan mali, skromni uradak, bajramsku video-čestitku mudžahidima Kavkaskog Emirata i mudžahidima širom svijeta. Neka na ovaj mubarek dan naša braća vide i znaju da nisu sami, da ima muslimana koji misle na njih, za njih dove upućuju Allahu i da srca muslimana su uz našu voljenu i hrabru braću, lavove ummeta. Allah da im se smiluje, da ih učvrsti u borbi protiv nevjerničkih vojski, da u srca kafira usadi strah prema mudžahedinima i da ponizi kufr i kafire mudžahidskim rukama, podari pobjedu islamu i da Njegova riječ bude gornja", navodi se u "skromnom" čestitanju "braće" sa balkanskiemirat.com.

Snimci otkrivaju naoružane mudžahedine koji sjede i jedu, a zatim demonstriraju svoje "umijeće" u pucanju

Šokantni snimci otkrivaju do zuba naoružane vehabije koje u početku sjede za stolom u šumi i jedu, a zatim demonstriraju svoje "umijeće" u nišanjenju i pucanju iz automatskih pušaka.

Između ostalog na "čestitki" se vidi i naoružana maskirana žena, doduše u suknji, koja u ruci takođe drži automatsku pušku. Snimak cijelo vrijeme prati pjesma na arapskom jeziku.

Dževad Galijašević, ekspert za terorizam, navodi da je opšte poznato da je srednja Bosna jezgro Prve komande mudžahedinskih odreda u BiH.

"Jasno je da su mudžahedini u Srednjobosanskom kantonu dio bezbjednosnog sistema. Oni ne respektuju državu, odnosno kantonalna vlast je u njihovoj funkciji", naveo je Galijašević.

Dodaje da je nedavno iz zatvora u Egiptu izašao Imad al Misri, glavni vođa mudžahedina u BiH, koji se vratio u ovu zemlju.

"Ne samo da se vratio, nego otvara džamije i priča o svom 'ropstvu' u egipatskim zatvorima", naveo je Galijašević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije