BiH

Šnjegota o Dodikovom pozivu na ostavku: Ostajem pri stavovima iz revizorskog izvještaja

Šnjegota o Dodikovom pozivu na ostavku: Ostajem pri stavovima iz revizorskog izvještaja
Foto: Arhiva | Šnjegota odgovorio Dodiku: Ostajem pri stavovima iz revizorskog izvještaja

BANJALUKA - Glavni revizor Službe za reviziju Duško Šnjegota je "Nezavisnim" rekao da ostaje pri svojim stavovima koje je iznio u revizorskom izvještaju o stanju u budžetu RS, i dodao da je on u potpunosti tačan.

Na naše pitanje hoće li podnijeti ostavku, rekao je da prvo želi da čuje tačnu informaciju.

"Vijest sam pročitao prije bukvalno pola minuta. Dok svojim očima ne vidim o čemu se radi ne mogu se o tome izjašnjavati", rekao je on.

Pojasnio je da se revizorski izvještaji pišu u skladu sa međunarodnim revizorskim standardima, to su takozvani INTOSAI standardi.

"Čitav koncept je dosta širok, ima različitih nivoa, ali u svakom slučaju radi se o uhodanim standardima koji se primijenjuju u čitavom svijetu", rekao je Šnjegota Nezavisnim.

Nakon sastanka lidera stranaka vladajuće koalicije u Banjaluci, predsjednik RS i SNSD-a Milorad Dodik je zatražio od glavnog revizora Službe za reviziju Duška Šnjegote da podnese ostavku ili će biti smijenjen. Dodik je rekao da je revizorski izvještaj o stanju budžeta tendenciozan i ustvrdio da RS ima prihode u plusu od 40 miliona KM.

Podsjećamo, revizija je utvrdila da je Vlada RS uzimala kredite u ime fondova i javnih institucija, bez njihovog znanja, kao i da je stvarni deficit u budžetu RS 175, a ne 45 miliona KM, kako je prikazano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije