BiH

Socijalisti tvrde da su pokradeni u Tesliću, podnose prijavu CIK-u

Socijalisti tvrde da su pokradeni u Tesliću, podnose prijavu CIK-u
Foto: RTRS | Socijalsti tvrde da se pokradeni u Tesliću, podnose prijavu CIK-u

BANJALUKA, TESLIĆ – I Socijalistička parija (SP) stala je u red stranaka koje nisu zadovoljne regularnošću opštih izbora, koji su održani u nedjelju 2. oktobra.

Pod optužbom da su pokradeni, predstavnici ove stranke podnijeće prijave Centralnoj izbornoj komisiji BiH (CIK).

Srđan Todorović, poslanik ove stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NS RS) i kandidat za istu funkciju na nedavno održanim izborima, rekao je da je Socijalistička partija pokradena na tri izborna mjesta u Tesliću.

"I prije izbora žalili smo se CIK-u, ali oni nisu reagovali", kazao je  Todorović.

Prvi čovjek SP-a i aktuelni ministar u Vladi RS Petar Đokić, poručio je da su pobjede Željke Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH, te Milorada Dodika za predsjednika Republike Srpske ostvarenje opšteg interesa koalicije, čime je osigurana stabilnost vladajućeg bloka u Srpskoj.

"Koalicija je osigurala stabilnost institucija, osigurala zaštitu politike koju je Srpska vodila u proteklom periodu", naveo je Đokić i dodao da je Socijalistička partija ostvarila šest direktnih mandata iz šest izbornih jedinica za NS RS.

"A prema sadašnjim rezultatima, imamo i jedan mandat u Predstavničkom domu Parlametarne Skupštine BiH. SP je druga stranka u okviru naše koalicije u Srpskoj", rekao je Đokić.

Lider SP-a istakao je i da ga začuđuju zahtjevi da se ospori volja birača i poništenje izbora.

Na tom fonu, govorio je i Dragan Čavić, lider NDP-a, koji je na ovim izborima učestvovao u koaliciji sa Đokićevim socijalistima.

"Niko ne može da ospori činjenicu ko je pobjednik izbora. Treba poštovati izborne rezultate koje će objaviti CIK i koji će konačno biti potvrđeni 2. novembra. Mislim da nije moguće da dođe do promjene strukture vlasti u Republici Srpskoj", naglasio je Čavić.

Komentarišiću i izbore za članove Predsjedništva BiH, Čavić je rekao da očekuje da će biti velikih problema u radu Predsjedništva BiH jer će ispred Bošnjaka biti dva predstavnika Željko Komšić /DF/ i Denis Bećirović /koalicioni blok "Ujedinjeni za slobodnu Bosnu"/, te u načinu formiranja institucija BiH, prije svega Savjeta ministara i Vlade Federacije BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije