BiH

Špirić: Kominike sa PIC-a izgleda kao što bi djeca rekla "pik ponove"

Špirić: Kominike sa PIC-a izgleda kao što bi djeca rekla "pik ponove"
Foto: Velibor Tripić | Špirić: Kominike sa PIC-a izgleda kao što bi djeca rekla "pik ponove"

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH Nikola Špirić rekao je da Savjet za sprovođenje mira (PIC) svakih šest mjeseci ponovi iste stvari koje se svode na potrebu vladavine prava, zaboravljajući pri tom da to ne znači vladavinu OHR-a.

"Svako pola godine imamo, što bi djeca rekla, 'pik ponove'. Tako izgleda kominike sa sjednice Savjeta za sprovođenje mira - red vladavine prava, red prijetnji Republici Srpskoj i njenom predsjedniku Miloradu Dodiku", izjavio je Špirić Srni.

On je napomenuo da mahanje bonskim ovlaštenjima nije plodno tlo za evropske integracije koje su, navodni, prioritet za PIC.

"Ovo samo potvrđuje da je BiH zemlja u fazi čekanja. Izgleda da smo osuđeni na PIC i na maštanje o Briselu", rekao je Špirić.

Upravni odbor PIC-a nakon dvodnevnog sastanka u Sarajevu potvrdio je svoje opredjeljenje za teritorijalni integritet i osnovnu strukturu BiH kao jedinstvene i suverene zemlje, koja se sastoji od dva entiteta, te ponovio da "entiteti nemaju pravo na otcjepljenje od BiH i da oni pravno postoje samo na osnovu Ustava BiH".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije