BiH

Pratite nas na Google news

Špirić: Na sto staviti sva otvorena pitanja za BiH

Špirić: Na sto staviti sva otvorena pitanja za BiH
Foto: Srna | Špirić: Na sto staviti sva otvorena pitanja za BiH
Srna

BEOGRAD - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić izjavio je danas da je zasjedanje Skupštine Interparlamentarne unije (IPU) u Beogradu najznačajniji politički događaj kada je riječ o parlamentarizmu i da je prilika da parlamentarci razgovaraju o načinima za uspostavljanje veće političke stabilnosti u svijetu.

On je rekao da je Skupština IPU posvećena međunarodnom pravu i regionalnoj saradnji i da će biti održane i različite sesije koje će se baviti ljudskim, rodnim i pravima djeteta, te održivim razvojem.

"Ovo je prilika da parlamentarci razgovaraju o načinima da se svijet učini politički stabilnijim, a vlasti odgovornijim na ostvarivanju ciljeva održivog razvoja", rekao je Špirić novinarima.

Špirić je naveo da su on i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović danas imali bilateralni kontakt sa predsjednikom parlamenta Slovenije, a da je za sutra predviđen susret sa predstavnicima parlamenata Meksika i Sjeverne Makedonije.

"U srijedu, 16. oktobra, predviđen je susret sa predsjednikom Skupštine Srbije Majom Gojković, a biće još niz bilateralnih sureta u kojima ćemo razgovarati o potrebi uspostavljanja saradnje i šta kao parlamentarci možemo učiniti", rekao je Špirić.

On je napomenuo da parlamentarci iz BiH tokom susreta sagovornicima prenose da je potrebno hitno formirati vlasti BiH i Federacije BiH.

"Treba što prije formirati vlast, bez bilo kakvog uslovljavanja i na sto staviti dnevni red koji se tiče svih otvorenih pitanja za BiH, a čije rješavanje bi zemlju približilo EU", rekao je Špirić.

U Beogradu je danas počela generalna debata na zasjedanju Skupštine IPU čija je centralna tema uloga parlamenata u jačanju međunarodnog prava i doprinos regionalne saradnje.

Ovogodišnja Skupština IPU, u čijem je sastavu 179 parlamenata i 12 pridruženih parlamentarnih organizacija, okupila je više od 1.700 parlamentaraca i partnera iz UN i civilnog društva iz cijelog svijeta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije