BiH

Špirić: Opasnije su "bubice" u glavi nego na reveru

Špirić: Opasnije su "bubice" u glavi nego na reveru
Foto: N.N. | Špirić: Opasnije su "bubice" u glavi nego na reveru

SARAJEVO - Da su u strahu velike oči i da se tada gubi svaka veza s realnošću potvrđuje izjava predsjednika PDP-a Branislava Borenovića o tome da se vlast u Republici Srpskoj zadužuje da bi kupila izbore, smatra zamjenik predsjedavjućeg Doma narada Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

"Iz te bolesne želje za vlašću Borenović i njegovi partneri iz opozicije ne samo da vide nepostojeće stvari nego su spremni i na pakt s đavolom samo da budu u vlasti. Otuda valjda i njihov dogovor o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima s tri partije iz Federcije BiH čiji je program i osnovni cilj građanska BiH bez entiteta", naglasio je Špirić, koji je potpredsjednik SNSD-a.

On smatra da su "opasnije bubice u glavi nego one na reveru", aludirajući na posljednji gaf Borenovićevog partijskog kolege, gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, koji je došao ozvučen na sastanak s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Špirić upozorava da "Borenović i družina dogovaraju preuzimanje vlasti s trojkom iz Federacije BiH koja svoj program zasniva na ukidanju entiteta, entitskog glasanja, oduzimanju nadležnosti Republici Srpskoj, pa čak i hapšenju srpskog člana i predsjedavjućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika".

"Takav pakt govori o kakvim opasnim zaduženjima priča Borenović. Za njih je i glavnica i kamata Republika Srpska, koju su spremni predati na uprvljanje federalnim partnerima zarad svog opstanka u zajedničkim institucijama. Prvi put nakon 25 godina imamo stranke iz Srpske koje su postale opozicija Republici Srpskoj u zajedničkim organima i to je opasno", naglasio je Špirić.

On je poručio da se s opstankom Republike Srpske, ipak, ne mogu poigravati jer narod lako prepoznaje "sarajevsku kuhinju i ko je na konaku kod Konakovića".

Špirić je ocijenio da u teškim trenucima za ekonomiju u cijelom svijetu Republika Srpska uspijeva da ostane stabilna, te da je cilj opozicije da pokažu kako je ona prezadužena i kako ništa ne funkciniše upravo da bi imali opravdanje što traže način da preko Sarajeva vladaju u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije