BiH

Srbija nije dala saglasnost za Pacolijev dolazak u Banjaluku

Srbija nije dala saglasnost za Pacolijev dolazak u Banjaluku
Foto: Ilustracija | Srbija nije dala saglasnost za Pacolijev dolazak u Banjaluku
N.N.

BEOGRAD - Ministarstvo spoljnih poslova Srbije demantovalo je da je dalo saglasnost da ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli prisustvuje neformalnom sastanku ministara inostranih poslova u Banjaluci.

Reagujući na tvrdnje ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka koji je izjavio da je Pacolija pozvao u Banjaluku na osnovu sporazuma Beograda i Prištine, u okviru briselskih razgovora, MIP Srbije je to za RTRS demantovao.

To nije učinila ni Kancelarija za Kosovo i Metohiju iz koje su rekli da nisu nadležni za Republiku Srpsku.

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa Igor Crnadak rekao je danas da predstavnici Prištine na regionalnim sastancima učestvuju isključivo u skladu sa sporazumom između Beograda i Prištine, u okviru briselskih razgovora, te samo uz punu saglasnost Beograda.

Crnadak, koji je ministar inostranih poslova BiH, kaže da je Pacoli pozvan da u Banjaluci učestvuje na neformalnom sastanku ministara inostranih poslova, u okviru procesa za saradnju u Jugoistočnoj Evropi.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 2

Srbo

Ovaj Crnadak i njegov savez za gubitak su zlo Srpskoga naroda

grof0011

Pazi ovakav naslov..... "BiH nije dala saglasnost za Pacolijev dolazak u Beograd" Koga boli qita hoće li ili ne neka strana država,u ovom slučaju Srbija, dati BiH saglasnost za nešto ili ne. BiH,za one kojima se činjenice ne uklapaju u snove,je suverena država i sve odluke donosi Srbija bude trebala tražiti saglasnost BiH za nešto ili nekog,onda bi mogli pričati i o nekom reciprotitetu. Ovako Srbija sama od sebe pravi cirkus

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije