BiH

Pratite nas na Google news

Stanić: Nedopustivo poskuljenje struje

Stanić: Nedopustivo poskuljenje struje
Foto: N.N. | Stanić: Nedopustivo poskuljenje struje
Srna

​BANJALUKA - SDS smatra nedopustivim povećanje cijena električne energije za privredu u Republici Srpskoj i podržava protivljenje tom poskupljenju, koje su iskazali poslodavci i Privredna komora Srpske, rekao je šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić.

Stanić je istakao da se povećanje cijena struje neće završiti samo kao trošak privrede već će se to neminovno prenijeti i na građane.

"Privredi nije potrebno povećanje troškova, već da se na bazi smanjenja troškova povećaju plate", rekao je Stanić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On smatra da se povećanjem plata u privredi stvara mogućnost da se mladi ljudi zadrže na ovim prostorima.

Stanić je ocijenio da je povećanje cijena električne energije privredi "sračunat potez", jer je namjera da se proda "Elektroprivreda Republike Srpske" kada cijena struje dostigne evropski nivo.

Govoreći o formiranju vlasti na niovu BiH, Stanić je rekao da iz SDS-a poručuju da se što prije formira i preuzme odgovornost za trenutnu situaciju.

On smatra da na sjednici Predsjedništva BiH, zakazanoj za 27. avgust, Zoran Tegeltija neće biti imenovan za kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije