BiH

Stanić: SDS će podržati zakon o povećanju plata policajcima

Stanić: SDS će podržati zakon o povećanju plata policajcima
Foto: Ilustracija | Stanić: SDS će podržati zakon o povećanju plata policajcima

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić rekao je da je povećanje plata policajcima u Srpskoj trebalo sprovesti i ranije i da će SDS podržati Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o platama zaposlenih u MUP-u Srpske.

Stanić je istakao da je neprimjereno što su u nekim bezbjednosnim agencijama BiH dvostruko veće plate.

"To se ne smije dozvoliti. Zalažem se da se plate harmonizuju jer to naši policajci zaslužuju", poručio je Stanić tokom rasprave o Prijedlogu zakona o izmjeni i dopuni Zakona o platama zaposlenih u MUP-u Srpske koji propisuje da policijskim službenicima sa srednjom i višom stručnom spremom pripada dodatna naknada od 10 odsto prosječne plate u MUP-u, ostvarene u proteklom mjesecu.

Šef Kluba poslanika Ujedinjene Srpske Kostadin Vasić rekao je pred poslanicima da je bitno povećavati plate "plavim uniformama" jer je policija veoma važna za Srpsku.

"To, naravno, nije dovoljno. Svi to znaju, kao i Vlada, ali ćemo u narednom budžetu nastojati da plate policajcima dodatno povećamo", poručio je Vasić.

Poslanik SDS-a Ivanka Marković rekla je da pored poboljšanja materijalnog položaja treba raditi i na vraćanju ugleda i digniteta policajaca u društvu koji je poljuljan nedavnim nemilim događajima u Banjaluci.

Ona je navela da treba pronaći i način da se nadoknadi nedostatak policajaca sa srednjom stručnom spremom.

U Narodnoj skupštini data je redovna skupštinska pauza do 17.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije