BiH

Stanivuković i "ReStart Srpska" skupili 6.500 potpisa

Stanivuković i "ReStart Srpska" skupili 6.500 potpisa
Foto: Velibor Tripić | Udruženje "ReStrat" skupilo 6.500 hiljada potpisa protiv kupovine autombila

BANJALUKA - Predstavnici udruženja „ReStart Srpska“ i Draško Stanivuković, odbornik u Skupštini grada Banjaluka, rekli su danas da su prikupili 6.500 potpisa koje će predati nadležnim u Vladi RS, te su dali rok od sedam dana da se Vlada izjasni o prijedlogu koji su iznijeli.

Upozorili su da će, ako se do ponedjeljka u 16 časova Vlada ne izjasni ili odbije njihov zahtjev, zatražiti ostavku kompletne Vlade.

Predstavnici udruženja su ovom prilikom ocijenili dobru ideju predsjednika RS Milorada Dodika da se 10 odsto od vrijednosti kupljenog automobila preusmjeri u humanitarne svrhe, ali pod uslovom da vrijednost automobila bude maksimalno do 50.000 KM.

Dodiku su preporučili da donese zakon o doniranju organa te da na taj način spasi živote građana RS, a ujedno i uštedi.

Podsjetimo, predstavnici udruženja „ReStart Srpska“ i odbornik u Skupštini grada Banjaluka Draško Stanivukovič pokrenuli su potpisivanje peticije za ograničavanje visine nabavke službenih automobila u Vladi Republike Srpske na maksimalno 50.000 KM.

Oni su u prethodnom periodu izveli niz performansa, a sve je počelo nakon najave da će ministar prosvete i kulture RS Dane Malešević kupiti skupocijeni audi.

Ministar je tim povodom rekao da se oko svega "digla velika prašina".

“Mogu ta vozila biti jeftinija, ne patim ja da se vozim u skupom automobilu. Taj automobil koji nabavljamo, nabavljamo za Ministarstvo, nikako za ministra. Neće ministar automobil ponijeti sa sobom, pošto je kratak period do kraja mandata”, rekao je Malešević nedavno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije