BiH

Stanivuković o skupu "Srpska te zove"

Stanivuković o skupu "Srpska te zove"
Foto: Dražan Pozderović | Stanivuković o skupu "Srpska te zove"

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković smatra da neko uvijek mora napraviti prvi korak da se izađe iz političkih okova kojima svi robuju i da je prilika za to bio veliki narodni skup "Srpska te zove" održan u Banjaluci.

Stanivuković vjeruje da je jučenjašnjim mitingom na Trgu Krajine svijetu pokazano da se svi u Republici Srpskoj mogu okupiti po temama od nacionalnog značaja, jer je politika jedno, a nacija potpuno iznad toga.

Stanivuković smatra da se mora napraviti iskorak i prisustvovati velikom mitingu koji je važan kako bi se otvorio dijalog o nacionalnim temama.

"Mudro je razumjeti sve one koji su imali različita gledišta, ne kritikovati nikoga i tako možemo svi pomalo izaći iz tih okova koje imamo", rekao je Stanivuković u Banjaluci govoreći o jučerašnjem narodnom mitingu u Banjaluci i predloženoj rezoluciji o Srebrenici, prenosi Srna.

On je rekao da na narodnom mitingu tema nije bila političke prirode, kao i da je važna jučerašnja posebna sjednici Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj je usvojen Izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine u kojem piše da se u Srebrenici nije dogodio ni pojedinačni zločin genocida niti genocid uopšte.

Prema njegovim riječima, napravljen je iskorak i srpske političke partije dalje ne treba se dijele na one koji su bili ili nisu bili na mitingu.

"Odlučio sam izaći iz utabanog puta. Ovdje je jedna strana Republika Srpska i ona za mene nema alternativnu, i to je važnije od tema ko će biti gradonačelnik, kad će ili neće biti izbora", poručio je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije