BiH

Stanivuković najavio proteste za četvrtak

Stanivuković najavio proteste za četvrtak
Foto: Anadolija | Stanivuković najavio proteste u četvrtak

BANJALUKA – Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) Draško Stanivuković pozvao je građane Republike Srpske na proteste, 26.decembra, u banjalučkom Parku "Mladen Stojanović", protiv, kako je rekao, nasilja i lažnih dokumenata.

Nakon što su iz opozicije predali zahtjev policiji da odobri skup u četvrtak, Stanivuković je rekao da neće odustati i da će nastaviti borbu, jer se, kaže, ne boji ni ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača.

Naveo je i da mu je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u skupštinskom restoranu psovao majku, vrijeđao ga te imao namjeru nasrnuti na njega, o čemu, navodno, ima i video-snimak koji planira objaviti danas u 17 sati.

Dodaje i da ima ljekarski nalaz kao dokaz za tužbu protiv Lukača, koji je, kaže, "zavrnuo ruke" i poslanici PDP-a Jeleni Trivić koja mu se suprotstavila.

"Osjećam se kao pobjednik iako sam dobio udarac, jer ga nisam vratio", ustvrdio je.

Stanivuković je rekao da će organizovati i protest u Bijeljini a u znak protivljenja Programu reformi.

I poslanica PDP-a u Narodnoj skupštini Jelena Trivić je rekla da nema opravdanja za jučerašnje Lukačevo ponašanje u Narodnoj skupštini.

"Fizičko nasilje je juče po prvi put viđeno u parlamentu i s tim treba da se stane", rekla je Trivić i dodala da su zbog svega bili onemogućeni da kažu svoj stav o Programu reformi i o tome će govoriti u banjalučkom parku u četvrtak.

Opozicionari traže ostavku ili smjenu Dragana Lukača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije