BiH

Stanivuković predočio nove dokaze ispred Republičkog tužilaštva u vezi sa slučajem "kiseonik"

Stanivuković predočio nove dokaze ispred Republičkog tužilaštva u vezi sa slučajem "kiseonik"
Foto: Nikolina Aleksić | Stanivuković predočio nove dokaze Tužilaštvu u vezi sa slučajem "kiseonik"
Nikolina Aleksić

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je predočio nove dokaze ispred Republičkog javnog tužilašta RS u vezi sa slučajem "kiseonik.

Stanivuković je istakao da su ovo krunski dokazi koji potpuno razrešavaju svu aferu "kiseonik". 

"Uvjeren sam da poslije ovog dokumenta zapisnika o farmaceutsko-inspekcijskom nadzoru koji je ovlašten od Agencije za lijekove apsolutno niko ne može da postavi pitanje. Ako poslije predaje ovog dokumenta u Tužilaštvo ne reaguju institucije i ne krenu sa hapšenjem odgovornih to znači da nemamo ni institucije ni države", rekao je Stanivuković.

Sve je ovdje sadržano na 14 stranica zapisnika.

"Potvrda radnice koja radi u TGT firmi, na zahtjev da se dostavi na uvid nalaz o kontroli prve serije za lijekove, odgovorvna osoba Dragana Bukarac Vulin  je izjavila da iste ne posjeduje jer nijedna serija lijekova medicinskog kseonika nije uvezena u BIH", kazao je Stanivuković.

On je dodao da je ove dokaze dobio iz firme.

"Pravno lice TGT u momentu inspekcijskog pregleda nije dokumentovalo da posjeduje dozvolu za proizvodnju lijelova izdate od Agencije za lijekove", kazao je Stanivuković.

Istakao je da se  ovdje radi o švercu kiseonika.

"U firmi TGT se ne vrši laboratorijska kontrola kvaliteta. Radnica je izjavila da je u toku opremanje laboratorije", kazao je Stanivuković.

Dodao je da je sutra šesti dan afere sa jasnim dokumentima.

On je pozvao Tužilaštvo da krene sa hapšenjem odgovornih.

"Sutra ili prekosutra idemo prema Tužilaštvu BiH", kazao je Stanivuković.

On je kazao da se dogovorio da nove dokaze Republičkom javnom tužilaštvu preda u 16 časova, ali su ga dočekala zaključana ulazna vrata.

Takođe, on je prokomentarisao i to da UKC ima kiseonika još samo za 30 sati.

"U specifičnim okolnostima, ministar Šeranić može u roku od 24 sata da donese odluku o interventnom medicinskom uvozu. Pozivam ministra da donese odluku o interventnom medicinskom uvozu iz ovlaštenih firmi", rekao je Stanivuković.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije