BiH

Stevandić: Ad hok koalicije ne donose uspjeh i stabilnost

Stevandić: Ad hok koalicije ne donose uspjeh i stabilnost
Foto: N.N. | Stevandić: Ad hok koalicije ne donose uspjeh i stabilnost

SARAJEVO - Predsjedavajući Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić rekao je Srni da se bez dogovora s legitimnim predstavnicima srpskog naroda ne može očekivati ni uspješan rad parlamenta ni stabilnost BiH.

Stevandić je istakao da su rad parlamenta u cijelom ovom mandatu, pa i u ovoj godini pratile ad hok koalicije koje je diktirala SDA, a podržavali nelegitimni predstavnici srpskog naroda.

On je podsjetio na izjavu predsjedavajućeg Kluba SDA u parlamentu BiH Adila Osmanovića, koji je "javno priznao da je SDA znala kada treba i s kim praviti koaliciju" i da je ona stvarana u službi interesa te stranke.

"SDA je pravila ad hok koaliciju prilikom izbora nelegitimnih i nelegalnih članova Centralne izborne komisije (CIK) protiv legitimnih predstavnika Republike Srpske zajedno sa PDP-om i SDS-om, a nakon toga koaliciju oko Rezolucije o poštovanju žrtava fašističkih režima i pokreta koji je pravila sa Našom strankom, SDP-om i nezavisnim kandidatima, takođe, protiv interesa i volje legitimnih predstavnika", podsjetio je Stevandić.

Prema njegovim riječima, u sjenci tih odnosa je i rad Predstavničkog doma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije