BiH

Stevandić: Dobro što je sjednica Predsjedništva odgođena

Stevandić: Dobro što je sjednica Predsjedništva odgođena
Foto: Arhivska fotografija | Stevandić: Dobro što je sjednica Predsjedništva odgođena

BANJALUKA - Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske, rekao je da dobro što je sjednica Predsjedništva BiH danas odgođena.

Stevandić je u izjavi za "Nezavisne" rekao da je potpuno jasno da bi Federacija BiH izgubila mnogo više da je sjednica održana.

"U toj varijanti preglasavanja Dodika oko MAP-a bi se dovelo do vanredne sjednice Narodne skupštine RS i MAP bi bio stavljen ad akta i bio bi 'potopljen' bar što se tiče ovih izbora i ovog vremenskog perioda, o njemu se ne bi imalo šta raspravljati", rekao je Stevandić.

On kaže, da je s druge strane, Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, razumno sačuvao kandidaturu Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH da ona ne bude odbačena.

"U principu niko nije ništa dobio, a niko nije ništa ni izgubio sa odgađanjem sjednice. Ostaje pred nama da vidimo hoće li gospoda iz Federacije shvatiti da nije MAP jedino pitanje u BiH, nego da je prvo i jedino pitanje formiranje vlasti na osnovu izbornih rezultata, a MAP poslije toga. MAP se poslije toga stavlja na dnevni red, a stavovi oko toga su poznati iz RS i iz FBiH", zaključio je Stevandić.

Podsjećamo, u Sarajevu je danas trebalo da budu održane redovna i vanredna sjednica Predsjedništva BiH, ali su obje otkazane. Opširnije o tome čitajte na OVOM LINKU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije