BiH

Stevandić: Izmjenom Poslovnika žele zadržati tri omiljena ministra SDA iz RS

Stevandić: Izmjenom Poslovnika žele zadržati tri omiljena ministra SDA iz RS
Foto: N.N. | Stevandić: Izmjenom Poslovnika žele zadržati tri omiljena ministra SDA iz RS

BANJALUKA - Predsjednik Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić rekao je da se Prijedlogom izmjene Poslovnika ovog doma, koji su potpisali poslanici SDS-a i PDP, želi zakočiti rad parlamentarne komisije za izbor predsjedavajućeg Savjeta ministara i na postojećim funkcijama te institucije zadržati tri "omiljena i poslušna ministra SDA" iz Republike Srpske.

Stevandić je danas novinarima u Banjaluci rekao da se poslanici SDS-a i PDP-a time zalažu da počnu da rade sve komisije, osim one za izbor predsjedavajućeg Savjeta ministara, koja bi prva trebalo biti formirana.

"Oni imaju cilj da daju alibi članovima Predsjedništva BiH Željku Komšiću i Šefiku Džaferoviću, koji neće da parlamentu upute prijedlog za imenovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara, čime bi se deblokirao rad Parlamentarne skupštine. Naime, nakon formiranja komisije za izbor predsjedavajućeg rade sve ostale komisije", rekao je Stevandić.

On je rekao da članovi Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine neće dozvoliti da se kršenjem Poslovnika vrše uslovljavanja.

"Jedna trećina svake komisije mora da bude i iz naroda i iz entiteta. Oni koji kažu da ovim prijedlogom izmjena Poslovnika žele deblokirati BiH, zapravo će napraviti paralizu BiH, jer je cilj svega ovoga da se legalizuju pozicije tri omiljena i poslušna ministra lidera SDA Bakira Izetbegovića iz Srpske – Igora Crnatka, Dragana Mektića i Mirka Šarovića, i da oni ostanu što duže na funkcijama iako su izgubili na izborima", objasnio je Stevandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije