BiH

Stevandić: Komšić bi mogao da odgovara za lažno prijavljivanje

Stevandić: Komšić bi mogao da odgovara za lažno prijavljivanje
Foto: N.N. | Stevandić: Komšić bi mogao da odgovara za lažno prijavljivanje

​Član Predsjedništva BiH Željko Komšić mogao bi da odgovara zbog lažnog prijavljivanja Milorada Dodika, tvrdi predsjednik Ujedinjene Srpske i poslanik u Predstavničkom domu BiH Nenad Stevandić.

"To je lažno prijavljivanje i poznato je da je takav postupak krivično djelo. Istovremeno, tvrdim da je laž sve što Komšić govori o Dodikovoj izjavi", kaže Stevandić za Srpskainfo.

Podsjećamo, Komšić je, kako je i najavio, podnio krivičnu prijavu protiv predsjedavajućeg Predsjedništva Milorada Dodika Tužilaštvu BiH zbog njegovih izjava u nedjelju na obilježavanju godišnjice Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju bivše Vojske RS.

Između ostalog, Dodik je tada rekao da je bila greška odluka o ukidanju Vojske Republike Srpske, a pod pritiskom međunarodnog faktora formiranje Oružanih snaga BiH. Takođe je zatražio od komande tog puka da na sljedećem obilježavanju Dana Vojske RS 12. maja više od polovine stroja bude obučeno u uniforme bivše Vojske RS, “jer je to njihov dan”.

Komšić smatra da je to kršenje zakona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije