BiH

Stevandić: Ne postoji političar iz Srpske koji nije bio protiv mise za Blajburg

Stevandić: Ne postoji političar iz Srpske koji nije bio protiv mise za Blajburg
Foto: N.N. | Stevandić: Ne postoji političar iz Srpske koji nije bio protiv mise za Blajburg

BANJALUKA - Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinje Srpske, rekao je na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS da ne postoji političar iz Republike Srpske i neko ispred Crkve ko nije bio protiv mise za Blajburg.

"O misi za Blajburg mogli su da odluče Kanton Sarajevo i Federacija BiH i zašto je nisu zabranili", rekao je Stevandić dodajući da bošnjački antifašizam danas može da postoji ali nema istorijsko uporište jer Bošnjaci tada nisu ni postojali, a BiH je bila u sastavu NDH", rekao je Stevandić.

Takođe, naglasio je da niko nema pravo da baštini antifašizam više od Srba naglašavajući da je neprihvatljivo da se Jevreji i Romi ne spominju.

Kada je riječ o jasenovačkoj građi, Stevandić je rekao da je tada bio prvi put spreman da počini krivično djelo, odnosno da ukrade jasenovačku građu i sakrije je od Sfora koji je tada to tražio.

Na 14. posebnoj sjednici Narodne skupštine RS poslanici raspravljaju o Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta, koju je usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije