BiH

Stevandić: Srpska neće biti rob podjela

Stevandić: Srpska neće biti rob podjela
Foto: N.N. | Stevandić: Srpska neće biti rob podjela

BIJELJINA - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je da Republika Srpska ne smije da bude rob podjela, te da o vitalnim pitanjima izmjena Ustava u vezi sa Izbornim zakonom mora postojati konsenzus.

Nakon sjednice Skupštine Ujedinjene Srpske održane u Bijeljini, Stevandić je rekao novinarima da ne smije da bude rata između vlasti i opozicije, odnosno svi moraju da se odazivaju zajedničkim sastancima koji predstoje.

"Na današnjoj Skupštini smo utvrdili način na koji ćemo donositi odluke u BiH koje se tiču Republika Srpska i o kojima odlučuje o njoj", rekao je Stevandić.

On kaže da će se u vezi sa Izbornim zakonom partije Srpske usaglasiti, te da to ne remeti ustavne strukture, načela i poziciju Republike Srpske.

"Smatramo da nam je potreban bolji ekonomski ambijent, novi ekonomski zamah, drugačija demografska politika i da mnogo toga može da se poboljša u radu Vlade Republike Srpske", rekao je Stevandić.

On je istakao da Ujedinjena Srpska podržava povećanje plata, ali da im je žao što što je neoporezivi dio, za koji su tražili da bude povećan, uvećan samo na 700, a ne na 1000 KM kako su tražili.

Stevandić je naveo da je Ujedinjena Srpska u posljednja dva mjeseca napravila analize o svim mogućim pitanjima u Srpskoj, o svojim politikama, o radu funkcionera stranke, o odnosima u koalicijama u koalicionim zajednicama na nivou BiH i Republike Srpske.

"Sve stvari koje su pred nas postavljene smo ispoštovali i nikad ničim nismo radili van dogovorenog. Napredak koji imamo je jasan, ali on nas i obavezuje da pokušamo da provedeno mnogo svojih politika koje smatramo vrlo važnim poput velike demografske analize, kojom nastojimo načiniti demografski oporavak. Isto tako nam je važno i restrukturisanje dijela privrednog ambijenta u Republici Srpskoj, kao i stvaranje novog ekonomskog oporavka", rekao je Stevandić.

On ističe da će 22. novembra razgovarati o kandidaturama, a o tome su obavili razgovore sa kolegama iz SNSD-a, postigli saglasnost o tome kako će se dalje zajedno postaviti prema novim izazovima.

"Treba ozbiljno da se radi s obzirom na sve probleme koji dolaze i iz međunarodne zajednice. Mi hoćemo i time ćemo i održavati naša obećanja, kao najjača karika na svim nivoima vlasti", rekao je predsjednik Ujedinjene Srpske.

Skupština Ujedinjene Srpske održana je u Centru za kulturu "Semberija", a pored delegata prisustvovalo je rukovodstvo stranke i brojni delegati i gosti.

Na Skupštini su izabrani novi članovi Glavnog odbora Ujedinjene Srpske , usvojena Deklaracija Ujedinjene Srpske, te podneseni izvještaji o radu stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije