BiH

Pratite nas na Google news

Stevandić: Srpska neće dozvoliti izvrgavanje ruglu rezultata izbora

Stevandić: Srpska neće dozvoliti izvrgavanje ruglu rezultata izbora
Foto: N.N. | Stevandić: Srpska neće dozvoliti izvrgavanje ruglu rezultata izbora
Srna

SARAJEVO - Predsjedavajući Srpskog Kluba u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Stevandić ističe da već osam mjeseci traju pokušaji SDA i DF-a da bude blokiran izbor Savjeta ministara po izbornom rezultatu i stavu naroda Republike Srpske, poručivši da Srpska to neće dozvoliti.

Povodom nelegitimnog sazivanja sjednice Doma naroda i zakazivanja nastavka sjednice Predstavničkog doma parlamenta BiH, Stevandić kaže da je to nastavak kršenja poslovnika i ustavnih normi jer se preskače izbor komisije za izbor predsjedavajućeg Savjeta ministara i izbor predsjedavajućeg Savjeta ministara, saopšteno je iz Ujedinjene Srpske, čiji je Stevandić predsjednik.

Stevandić poručuje da Srpska neće dozvoliti da se, nakon što su Bošnjaci izbornim inženjeringom van svakog morala i logike izabrali sebi podobnog Hrvata Željka Komšića za člana Predsjedništva koji nije legitiman izbor hrvatskog naroda, isto ponovi sa izborom predsjedavajućeg Savjeta ministara gdje Bošnjaci pokušavaju da izaberu sebi podobnog Srbina van volje i legitimiteta srpskog naroda i Republike Srpske.

Stevandić naglašava da je posebno opasno što lideri SDA Bakir Izetbegović i DF-a Željko Komšić traže podršku međunarodne zajednice, posebno zemalja Kvinte i OHR-a, jer je to antievropski, anticivilizacijski i nedemokratski pokušaj izvrgavanja ruglu rezultata izbora, odnosno pozivanje Evrope da uvodi šerijatska pravila za Balkan.

"Što prije to shvate Bakir Izetbegović i Željko Komšić, ali i drugi političari i stranke iz Federacije BiH koji negiraju prava srpskog naroda i Republike Srpske na legitimne predstavnike, BiH će prije izaći iz krize", poručuje Stevandić.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto sazvala je za sutra nastavak druge hitne sjednice ovog doma, na čijem je dnevnom redu situacija u pravosudnim institucijama BiH sa akcentom na obaveze iz preporuka Evropske komisije.

Hitna sjednica prekinuta je 14. juna jer nije bilo dovoljno poslanika iz Republike Srpske za usvajanje dnevnog reda koji je upućen na usaglašavanje Kolegijumu doma.

Sazivanje hitne sjednice tražilo je 14 poslanika iz SDP-a, SBB-a, Naše stranke, SDS-a, PDP-a, A-SDA, PDA i Nezavisnog bloka.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije