BiH

Stevandić: Srpski delegati u Domu naroda radiće u interesu Srpske

Stevandić: Srpski delegati u Domu naroda radiće u interesu Srpske
Foto: Velibor Tripić | Stevandić: Srpski delegati u Domu naroda radiće u interesu Srpske

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je na posebnoj sjednici da su četiri srpska delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH veoma bitna jer u smislu entitetske zaštite mogu osporiti svaku odluku koja nije u interesu Srpske.

"Oni su u proteklom mandatu spriječili nekoliko pokušaja prenosa nadležnosti sa Srpske na nivo BiH. Nisu blokirali ništa, nijedan projekat u Federaciji BiH, iako su mogli", rekao je Stevandić tokom skupštinske rasprave o izboru delegata iz reda srpskog naroda u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

On je naveo da postoje ozbiljni problemi u izbornom sistemu u BiH, među kojima je i onaj da u Domu naroda većinu od pet čine - četiri.

"Prije je većina bila tri, što je normalno, ali je licemjerjem i inženjeringom napravljeno da većina od pet bude četiri", upozorio je Stevandić.

On je rekao da je, zbog problema u izbornom sistemu, Srpska često oštećena u pogledu blokade važnih investicija za Republiku poput izgradnje hidroelektrana, aerodroma, gasovoda i slično.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije