BiH

Stevandić: "Ujedinjena Srpska" građanima nudi nova rješenja

Stevandić: "Ujedinjena Srpska" građanima nudi nova rješenja
Stevandić: "Ujedinjena Srpska" građanima nudi nova rješenja

BANJALUKA - Politički cilj stranke "Ujedinjene Srpske" jeste vraćanje tradicionalnim vrijednostima, poručio je Nenad Stevandić, koji će ubuduće predvoditi ovu stranku.

Njeni kadrovi se, kako je Stevandić naveo, biraju na osnovu stručnosti, umjesto služenja partijskoj poslušnosti i dnevno – političkim interesima.

Svjesni da je na političkoj sceni Srpske sukob dva suprotstavljena i podjednako loša politička bloka, u Ujedinjenoj Srpskoj kažu da su spremeni da građanima ponude nova rješenja. Spremni su, ističu, da budu i faktor pomirenja.

„Zaključili smo da narod u Republici Srpskoj više nema vremena da čeka ishod sukoba i prepucavanja između SDS-a i SNSD-a. Da svi smatraju da postoji sukob neuspješnih političkih elita koje nemaju dobre rezultate. S druge strane nemamo vremena da čekamo hoće li neko ukinuti ili braniti Srpsku , da se sa tim završi, da se podvuče crta“, rekao je Nenad Stevandić, predsjednik "Ujedinjene Srpske".

Na konstitutivnoj sjednici izabrano je najuže rukovodstvo nove stranke, dok će ostali organi biti formirani u narednih pola godine.

Za njene potpredsjednike izabrani su Slobodan Ninković, Marinko Dragišić i Mario Milanović.

Stevandić navodi, da ova stranka do sada oko 20 odbora i više od 2.000 članova. Među njima su i pojedini odbornici, koji su u skupštine opština izabrani na listama drugih partija.

„Veliki broj odbornika u Banjaluci, među kojima i Milenko Jaćimović, kao i u Čelincu odbornici SDS-a i drugih stranaka“, istakao je Stevandić.

U Ujedinjenoj Srpskoj očekuju, da dio njihove političke stranke postanu i neki od aktuelnih poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije