BiH

Stevandić: Nećemo sklapati koalicije sa SDS-om i PDP-om

Stevandić: Nećemo sklapati koalicije sa SDS-om i PDP-om
Foto: Facebook | Stevandić: Ujedinjena Srpska neće sklapati koalicije sa SDS-om i PDP-om

STANARI - Ujedinjena Srpska na lokalnim izborima neće sklapati koalicije sa SDS-om i PDP-om, a u Stanarama će za načelnika opštine podržati nestranačku ličnost Radojicu Čelića, rekao je predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

"Ujedinjena Srpska je odlučila da ne pravi nikakvu političku trgovinu ko će koga gdje podržavati, odnosno mi nećemo tražiti od naših partnera na nivou Republike da obavezno podržavaju naše kandidate zato što ćemo mi podržavati neke kandidate SNSD-a i partnera u drugim dijelovima Republike", naglasio je Stevandić.

Stevandić je ocijenio da je riječ o poštenom pristupu da se odluka o tome ko će biti gradonačelnik i načelnik zasniva na percepciji građana, a ne na političkim dogovorima.

"Zbog toga Ujedinjena Srspka sa punim ponosom kaže da neće tražiti podršku, iako će se obradovati ako ona dođe, ali neće tražiti podršku za kandidate koje predloži za načelnike i gradonačelnike, a biće ih, ako se ne varam, pet", izjavio je Stevandić novinarima prije početka Predsjedničkog kolegijuma ove stranke, koji se održava u Stanarima.

On je rekao da je ova stranka trenutno odobrila kandidaturu za načelnike opština Stanari, Rudo, Čajniče, Osmaci.

Stevandić je, kao rukovodilac Tima za praćenje sprovođenja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, ocijenio da je u vezi sa utvrđivanjem odgovornosti za raskidanje ugovora oko mobilne bolnice najvažnije to da Republika Srpska nije pretrpjela nikakvu štetu.

"U momentu kada sam bio u Timu, koji je u Kliničkom centru napravio 400 kreveta, 200 je već bilo zauzeto. Da je bilo zauzeto i tih drugih 200, mi se ne bi mogli boriti protiv pandemije, trebalo bi još prostora", izjavio je Stevandić i ocijenio da je danas u domenu gatanja da li je bolnica bila potrebna ili ne.

Stevandić je ponovio da je za njega najvažnija stvar da neće biti štete po Republiku Srpsku, i da to treba da bude linija koja treba da se ispoštuje kada se prosuđuje o mobilnoj bolnici.

"U to vrijeme niko se nije bavio pričom da ona ne treba. U to vrijeme nismo znali šta će biti", ukazao je Stevandić.

Predsjednik Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske Stanari Nebojša Kajganić zahavalio je rukovodstvu ove partije za to što je prihvatilo njihov prijedlog da za kandidata načelnika opštine Stanari bude podržan Radojica Čelić, kao nestranačka ličnost.

Današnjem sastanku prisustvuje potpredsjednik stranke Natalija Trivić, kao i drugi funkcioneri ove partije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije