BiH

Stevandić: Ustavni sud se uključio u prljavu političku kampanju

Stevandić: Ustavni sud se uključio u prljavu političku kampanju
Foto: Dražan Pozderović/Arhiva | Stevandić: Ustavni sud se uključio u prljavu političku kampanju
Srna

BANJALUKA - Današnjom odlukom Ustavnog suda BiH, pravosuđe, na čiji rad pritisak vrše stranci i odluke se donose isključivo pod njihovim uticajem, uključilo se u prljavu političku kampanju, ocijenio je predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

"To jasno pokazuje da imaju svoje političke favorite, ali i ono što je mnogo opasnije - i političke mete", naveo je Stevandić, komentarišući odluku Ustavnog suda BiH da stavi van snage Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti Republike Srpske.

On smatra da je ova odluka politička i da favorizuje isključivo jednu stranu, saopšteno je iz Ujedinjene Srpske.

Na pogodovanje jednoj strani, kaže Stevandić, jasno ukazuje i činjenica da je ročište zakazano tokom političke kampanje.

"Neprihvatljivo je pogodovati isključivo jednoj strani i stvarati utisak pristrasnosti, jer time je obesmišljena bilo kakva pravosudna nezavisnost", naglasio je Stevandić.

Ustavni sud BiH utvrdio je danas da Republika Srpska nema ustavnu nadležnost za regulisanje pravne materije koja je predmet Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti Republike Srpske, jer je to, kako navodi, nadležnost BiH. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije