BiH

"Što prije omogućiti legitimno predstavljanje na nivou BiH"

"Što prije omogućiti legitimno predstavljanje na nivou BiH"
Foto: Srna | "Što prije omogućiti legitimno predstavljanje na nivou BiH"

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov saglasili su se danas u Istočnom Sarajevu da je neophodno što prije formirati Savjet ministara i legitimno predstavljanje na nivou BiH.

Na sastanku, koji je održan u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, sagovornici su ukazali da je za dobrobit BiH i njenih naroda neophodno da se prestane sa opstrukcijama i raznim uslovljavanjima, te da se počne sa procesom formiranja vlasti kako bi se krenulo u realizaciju brojnih reformi koje bi omogućile bolji standard i bolji život u BiH.

Ivancov je istakao da je ozbiljan problem i zabrinjavajuće da skoro godinu dana od izbora nisu provedeni izborni rezultati, odnosno da nije formirana vlast u skladu sa izbornom voljom birača, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Dodik je naglasio da se samo dogovorom i dijalogom političkih subjekata u BiH može omogućiti funkcionisanje BiH kao državne zajednice dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

U saopštenju se naglašava da je srpski član Predsjedništva BiH zahvalio ruskom diplomati i Ruskoj Federaciji na razumijevanju i činjenici da je Rusija jedna od rijetkih zemalja koja se ne miješa u unutrašnje stvari BiH i ne nameće rješenja, što je svih ovih godina pokazala, a i danas pokazuje u praksi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije