BiH

Studijska posjeta u organizaciji Savjeta Evrope

Studijska posjeta u organizaciji Savjeta Evrope
Foto: N.N. | Studijska posjeta u organizaciji Savjeta Evrope

Delegacije ministarstava pravde Republike i rukovodstava kazneno popravnih zavoda Republike Srpske i FBiH nastavljaju studijsku posjetu Danskoj u organizaciji Savjeta Evrope, u okviru koje su danas obišli danski Nacionalni centar za prevenciju ekstremizma i Policijsku upravu Kopenhagen - Zapadni okrug.

Članovi delegacije održali su niz sastanaka i diskusija sa rukovodećim ljudima u oblasti prevencije ekstremizma i rehabilitacije kao i sa rukovodećim ljudima iz redova policije Kopenhagena.

Teme sastanaka i diskusija bile su programi prevencije ekstremizma, međuagencijska saradnja te programi za rehabilitaciju i resocijalizaciju.

U delegaciji koja je u organizaciji Savjeta Evrope otputovala u Dansku su pomoćnik ministra pravde RS Pero Dunjić, direktor KPZ Banjaluka Goran Selak i direktor KPZ Foča Siniša Golijanin, kao i pomoćnik ministra pravde FBiH Trako Hidajet, te direktori KPZ Zenica i KPZ Tuzla Redžo Kahrić i Asim Aljić.

Cilj studijske posjete Danskoj pod nazivom „Struktuirano upravljanje kaznom za osuđena lica sa nasilnim i ekstrmeističkim ponašanjem u BiH“ je razmjena iskustava i sticanje novih znanja, a u narednim danima planirano je još posjeta i sastanaka koji za cilj imaju upoznavanje sa radom, metodama i standardima u Danskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije