BiH

Šuhret Fazlić: Ne smije biti gladnih

Šuhret Fazlić: Ne smije biti gladnih
Foto: N.N. | Šuhret Fazlić: Ne smije biti gladnih

BIHAĆ - Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić istakao je kako u vrijeme pandemije virusa korona ne smije biti gladnih građana i da je neophodno da se pomogne socijalno najugroženijima.

O ovoj temi Fazlić je juče razgovarao s predstavnicima humanitarnih organizacija "Imaret" i "Merhamet", u čijim okvirima djeluju dvije javne kuhinje, kao i s aktivistima Crvenog križa. Dogovoreno je da se u narednim danima napravi plan rada sa detaljnim spiskovima osoba koje su socijalno ugrožene i starijih osoba koje se ne mogu kretati zbog naredbe o ograničenom kretanju.

"Poruka je jasna, a to je da ne smijemo dozvoliti da imamo u našem gradu gladnih sugrađana i stoga smo se svi zajedno uvezali i dogovorili da zajedničkim snagama i uz podršku grada i brojnih volontera koji nam se javljaju, osiguramo prehrambene artikle i tople obroke za naše najugroženije sugrađane. Hvala uposlenicima javnih kuhinja i Crvenog križa na dosadašnjim aktivnostima koje za cilj imaju pomoć socijalno ugroženim građanima", istakao je Fazlić.

Trenutno javna kuhinja "Imareta" ima 220 korisnika, dok "Merhamet" brine o obrocima za 368 svojih štićenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije